El passat dijous dia 27 d’agost moria a Badalona l’editor i crític literari Isidor Cònsul (Bellpuig, 1948) autor de la columna d’opinió “Vent serè” que es publicava a la revista Vèrtex de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya des de març de 2005.

Com a excursionista Isidor Cònsul estava molt vinculat a la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc (SEAS), de la qual era un soci molt actiu i membre de la taula de redacció del seu Butlletí. Cònsul també era un gran verdaguerià, amb diversos treballs sobre l’obra de Jacint Verdaguer, personatge clau de l’excursionisme català.

Des de les pàgines de Vèrtex, havia escrit sobre nombrosos temes relacionats amb la muntanya, la seva conservació, les cultures de muntanya o les seves vivències personals, que tenien molt bona acollida pels lectors de la revista.

En la columna del número 219 de Vèrtex (juliol-agost de 2008), titulada “La feixa de Pelai”, en el darrer paràgraf, Cònsul ens parlava molt subtilment de la seva malaltia, un càncer de pulmó contra el qual havia desplegat totes les seves forces per a lluitar-hi.

Una experiència apassionant, la que tornarà a viure el meu amic per Sant Joan. Enguany li enyoro encara més, condemnat com estic, a causa de la virulència del meu signe del zodíac, a mirar-me de lluny l’alta muntanya, des del recer pairal, segur i tranquil d’Espés.”