¿Per què llegim? ¿Per a què ens pot servir, la lectura? ¿És un mer entreteniment? ¿Què en traiem, d’un bon llibre? Aquesta tarda a les 19 h a la Sala Llarga dels Xulius, l’escriptor Jordi Llavina mirarà de donar resposta a tots aquests interrogants. I, sobretot, intentarà fer néixer (o reforçar) el plaer de la lectura.
Jordi Llavina i Murgadas (Gelida, 1968) és filòleg i es dedica a l’escriptura i el periodisme literari des de fa molts anys.
Com a escriptor, l’any 2001 va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la Nitrato de Chile, tot i que la part més reconeguda de la seva obra són els llibres de poemes La corda del gronxador (2006), Diari d’un setembrista (2007) i País de vent (2008) i els reculls de narracions Ningú ha escombrat les fulles (2008) i Londres nevat (2009). Actualment treballa en un poema narratiu, Entrada de fosc.
Com a periodista, escriu als diaris Avui, El Mundo, La Vanguardia i El 3 de Vuit. També col·labora a Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya, Barça Televisió i diverses televisions locals, on ha conduït programes de culte com El book insígnia o L’última troballa.

Jordi Llavina al Museu de la Vida Rural, presentant Londres Nevat
Jordi Llavina al Museu de la Vida Rural, presentant Londres Nevat