Després de diverses converses i gestions amb l’Ajuntament amb relació a la festa de cap d’Any, volem fer un resum de la situació en aquest moment.
Els Xulius vol organitzar el Cap d’Any en un espai que tingui l’aforament adequat. En els últims anys hi ha hagut una participació de 800 persones. La regidora, Bàrbara Scuderi, ens suggeria fer-ho en un gimnàs d’una escola. Des de l’organització creiem que fer-ho en un espai on no hi cap ni la meitat de la gent prevista, és crear un problema encara més gran. El que volem és resoldre problemes, no generar-los.
En les converses que hem tingut amb la regidora, no se’ns ha plantejat cap motiu de pes que fes inviable realitzar el Cap d’Any al pavelló. D’aquí la nostra insistència per buscar solucions.
Sobre el motiu dels actes esportius programats, sempre hem entès que parlant es trobarien solucions per fer-ho al pavelló. Per compte propi hem contactat amb alguna entitat que l’utilitza i no hi hauria cap problema. D’altres ja han manifestat públicament la seva postura.
L’altre motiu de pes, entenem, és el cost per adequar el pavelló. És obvi que en la situació actual s’ha de controlar la despesa. Li hem reclamat a la Barbara Scuderi que ens digui els costos escandallats per poder fer la valoració corresponent i decidir la viabilitat de l’acte. La informació que ens ha donat sempre ha estat ambigua. No es tracta de malgastar però tampoc la de provocar desplaçaments innecessaris per fer la celebració. Esperem que ens doni resposta a aquest altre punt avui o demà.
Cal dir que Bàrbara Scuderi creu que des de l’Ajuntament no s’ha de donar cobertura a un acte d’aquest tipus. La regidora pensa que no respon a una demanda social sinó a la sol·licitud d’una entitat. Ben al contrari, des dels Xulius hem donat cobertura a l’organització d’aquest acte en els darrers anys justament perquè entenem que respon a una necessitat real. Tots celebraríem el Cap d’Any d’una manera o altra igualment, però com a entitat hem considerat que, malgrat les dificultats que comporta una celebració multitudinària com aquesta, era prioritari acollir el màxim nombre de persones a Ribes mateix i en conseqüència reduir el risc d’accidents i desplaçaments perillosos.
Fa molts anys que treballem amb el jovent i atendre les seves necessitats és una de les constants de la nostra entitat. En bona lògica, l’Ajuntament hauria de col·laborar-hi disposant dels espais públics necessaris i facilitant-los.