Els Xulius fa més de 10 anys que organitzen la festa de Cap d’Any. Aquest acte s’ha portat a terme en diversos espais municipals com el Local, l’Envelat i, últimament, el Pavelló.

La iniciativa va sorgir per oferir aquesta festa al poble i perquè el jovent no s’hagués de desplaçar a altres municipis de la comarca. De mitjana, aquests últims anys hi han participat més de 800 persones.

Fa 15 dies, en una trobada informal, el Servei de Cultura va comunicar als Xulius que l’Ajuntament no tenia intenció de cedir l’espai per realitzar la celebració, com havien fet cada any.

Després de tenir un canvi d’impressions telefònic amb el Servei, l’entitat està pendent d’una resposta definitiva. Per tant, els aspectes organitzatius de l’acte estan aturats a l’espera de l’ultima comunicació de l’Ajuntament.

Des dels Xulius s’entén perfectament la situació actual de crisi, però no s’entén la manera com s’han comunicat les decisions municipals relatives a la cessió d’espais per a la festa de cap d’any. Tampoc s’entén que no es tingui en compte l’entitat a l’hora de buscar solucions per donar continuïtat a un esdeveniment amb tanta participació i que, a més, evita centenars de desplaçaments nocturns d’alt risc.

Els Xulius esperen que aquesta situació es resolgui satisfactòriament per al poble i per al jovent.