Aquest proper diumenge el Grup Excursionista els Xulius durà a terme una caminada que ens acostarà a l’ermita de la Trinitat. Situada al municipi de Sitges, a ponent de Vallcarca i a l’interior d’una serreta que acaba al mar per la punta Ferrossa.
El punt de trobada serà a les 8 del matí a la plaça de l’Església des d’on es marxarà en cotxes fins a la fita. Un cop allà l’itinerari començarà pel sender que es coneix com el Gafarró, cap al turó Rodó, Puig d’en Boronet, Creu de Sant Isidre, Penya del Llamp, el Far i la Trinitat.
Aquest mateix diumenge 26 de maig s’hi celebra la Festa de la Trinitat, un tradicional aplec de la segona Pasqua en que nombrosos sitgetans s’acosten per donar el tret d’inici de les festes d’estiu de la vila. Una festivitat amb un ampli ventall d’activitats, on no hi falten les cerimònies religioses ni tampoc les de caire més folklòric.
Es recorda prendre esmorzar, aigua i calçat adequat. També hi ha la possibilitat de quedar-se a dinar aprofitant l’aplec. Qui no vulgui quedar-se al dinar podran tornar amb els seus vehicles.