Aquest diumenge la secció excursionista dels Xulius comença la nova temporada i ho fa amb l’inici d’una nova ruta. Serà el GR.175, coneguda com la Ruta del Cister, un itinerari que transcorre a cavall entre les comarques de la Conca de Barberà, l’Urgell i l’Alt Camp.
El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Els tres monestirs cistercens són l’esquer de La Ruta del Cister però aquesta marca va més enllà dels monestirs, de la seva monumentalitat i sobrietat, ja que descobreix unes comarques amb tradicions pròpies, una riquesa de paisatges…. A partir de l’enllaç dels tres monestirs, el visitant pot descobrir un territori ric en cultura, patrimoni, natura, vins i caves, festes i tradicions, artesania…
El Grup Excursionista els Xulius té previst fer aquesta ruta amb 8 etapes d’entre 10 i 14 quilòmetres cada una. La primera d’elles, aquest diumenge 23 d’octubre, portarà els nostres participants del Monestir de Poblet fins al Cap de Coll. El punt de sortida, com sempre, serà la plaça de l’Esglèsia i les inscripcions es poden fer a la merceria Mª Àngels (c/ Balmes 46).