Els Nisos som els gegants de l’esplai i l’entitat Els Xulius. Ens diem Niso i Nisa, nom que prové de l’antiga seu dels Xulius, Ca La Nisa.

El Nisos es van crear l’any 1994. La primera aparició del Niso fou per la trobada de gegants infantils que promou l’esplai dels Xulius per la festa major de St. Pau. La Nisa per la seva banda, es presentà en públic per primera vegada durant la cercavila de Carnaval del mateix any.

Estan dissenyats per en Manel Font i el vestuari està confeccionat per la Llúcia Garcia, però la construcció dels gegants la va fer l’esplai Els Xulius.

A finals dels 90 o principi de segle XXI se’ls podia veure a diverses trobades geganteres d’arreu de Catalunya. Olivella, Mieres, Solsona, Sitges, Puigmoltó, Sant Celoni, Sant Feliu de Llobregat o Vilanova i la Geltrú només són alguns dels indrets pels quals ja ha passat la nostra parella gegantera.

Actualment, els Nisos surten cada any a la trobada de gegants i capgrossos infantils (primer cap de setmana de febrer) i al carnaval infantil (hivern) que organitza l’Esplai els Xulius. També se’ls pot veure ballar a la festa major de Sant Jaume de Puigmoltó (finals de juliol).

Noticies relacionades

Pels més menuts

*Èxit de participació en la clàssica trobada infantil. Un diumenge gairebé primaveral va acompanyar la trobada de gegants i capgrossos infantils que organitza l’Esplai els

Llegir més »