• Post author:
  • Post category:Lletres
La novel·la Primavera, estiu etcètera de Marta Rojals, un èxit de vendes que s’ha consolidat gràcies al boca-orella, serà objecte de comentari per part dels seus lectors als Xulius, divendres 30 de novembre a les 20 h. En la tertúlia també intervindrà l’autora via xat en directe. Primavera, estiu, etcètera explica la història de l’Èlia de cal Pedró, que torna al poble per Tots Sants per fer la visita de rigor al cementiri i passar uns dies amb son pare i sa tieta. Amb 34 anys fets, la parella l’acaba de deixar i la crisi fa estralls en el despatx d’arquitectura on treballa a Barcelona. Ara es disposa a aprofitar el pont per posar ordre, si més no, als pensaments. Després de l’exili universitari i laboral, l’Èlia s’adona que amb l’edat s’hi sent cada cop més còmoda, entre qui va ser la seva gent. I quan una està tan ben disposada i atenta,pot ser que comenci a veure i a entendre coses que fins ara li havien passat desapercebudes. Amb un fort component generacional (de la generació que es troba a la trentena-quarantena), ha rebut tota mena d’aplaudiments tant del públic com de la crítica. Atenció: serà a les 20 h i no a les 19.30 h com s’havia anunciat prèviament.

D’altra banda, diumenge 2 de desembre, a les 13 h, al bar de l’entitat, tindrà lloc un vermut-tertúlia dedicat a Pere Calders, del qual enguany se celebra el centenari. Es proposarà que els participants expliquin algun conte de Calders que els hagi impressionat especialment per poder compartir entre tots plegats l’entusiasme per un autor tan imaginatiu.

Aquestes seran la tercera i quarta activitats del cicle “Sopa de lletres” que la setmana passada va portar a l’entitat dues representacions d’una lectura dramatitzada dedicada a Joan Sales, que va congregar nombrós públic.