• Post author:
  • Post category:Els Xulius

Els Xulius – Centre Social Ribetà s’ha incorporat al Cens d’entitats per al foment de la llengua catalana. Aquest cens aplega entitats que impulsen activitats per promoure actituds positives envers el català o per incrementar-ne el coneixement o l’ús a les seves comunitats.

El compromís de l’entitat amb la llengua arrenca dels seus orígens. Una de les activitats constitutives de l’entitat, l’any 1980, eren els cursos de català que impartia Jaume Gómez al col·legi de la Mare del Diví Pastor. Al llarg dels anys, els Xulius també ha participat en nombroses iniciatives relacionades amb la llengua, ha promogut parelles lingüístiques (en el marc del programa Voluntariat per la llengua) i han fet acolliment en llengua catalana a criatures de procedència diversa en l’àmbit de l’esplai i les colònies.

En la darrera modificació d’estatuts aprovada en una assemblea extraordinària es va formalitzar explícitament aquest compromís a l’article primer i a primers d’any, la Junta va sol·licitar al Departament de Cultura la inclusió al cens. L’entitat hi va ser admesa en una Resolució publicada al DOGC del dia 16 de juliol.

Més informació:

http://www.gencat.cat/llengua/cens

http://etributs.gencat.cat/web/.content/documents/documents_guia_irpf/Deduccions_IRPF_2014.pdf