• Post author:
  • Post category:Xerrades

Cristianisme i catalanisme, dos dels valors que formen part de l’ideari de l’entitat, són el tema escollit pels Xulius per al cicle de conferències que han organitzat aquesta primavera.

La primera conferència anirà a càrrec de Jordi Pujol i portarà per títol “Sentiment patriòtic i fe religiosa”. L’expresident de la Generalitat hi abordarà les relacions entre el patriotisme i la religió a Catalunya. Serà el divendres 13 d’abril, a les 19 h, a l’entitat.

La segona conferència portarà per títol “Catalanisme i solidaritat” i anirà a càrrec de Rita Marzoa, periodista radiofònica, presentadora del programa Solidaris de Catalunya Ràdio i membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, on és responsable de les polítiques de cohesió. Serà el divendres 20 d’abril, a les 19 h, a l’entitat.

La tercera la impartirà Josep Oton, premi Joan Maragall 2011, doctor en història (UB) i professor a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona que abordarà el tema “Catalunya davant d’un nou context religiós. Com es pot relacionar el cristianisme amb les noves formes d’espiritualitat?”. Serà el dissabte 21 d’abril, a les 18 h, a l’entitat.

Vegeu el díptic amb tota la informació del cicle.

D’altra banda, el Butlletí d’abril de l’entitat també estarà dedicat a aquest tema i s’ha obert un debat previ en un fòrum creat expressament a la pàgina Facebook de l’entitat.