El repartiment de premis de la 57a edició del concurs de pessebres populars de borra i de postals nadalenques organitzat per l’entitat Els Xulius ha posat el punt i final als actes de Nadal. L’acte es va realitzar el passat diumenge 9 de gener al pati de l’entitat i va comptar amb la participació de la cantant Mariona Franco que va amenitzar l’entrega de premis amb diverses versions de nadales acompanyades de la seva guitarra.

L’edició d’enguany ha comptat amb la participació d’una trentena de participants entre famílies i persones a títol individual, mantenint els números de les edicions anteriors. El jurat format per pessebristes, socis i sócies de l’entitat i membres de la junta, van passar a veure els pessebres participants el dia de Sant Esteve juntament amb les nenes i els nens de l’esplai que van cantar nadales. El jurat va fixar-se en aspectes com la utilització de materials naturals com pedres i troncs o la col·locació de les figures, en el cas dels pessebres populars; o l’originalitat en la composició i la tècnica en el cas de les postals i va atorgar els premis següents:
Pessebres populars grans (a partir de 16 anys):
1r premi: Xavier Coll
2n premi: Enriqueta Roig
Accèssit: Francesc Font (pessebre de la parròquia)
Accèssit: Institut Alexandre Galí, del que destaca la tasca pedagògica que desenvolupen al voltant del disseny i l’elaboració d’un pessebre monumental.
Pessebres populars petits (menors de 16 anys):
1r premi: Cosins de la Casa Cremada (Martí i Grau Pascual i Eloi i Bruna Vidal)
2n premi: Família Juliachs Mestre
Postals nadalenques grans (a partir de 12 anys): Jordi Inglada
Postals nadalenques petites (menors de 12 anys): Biel Corella

En l’acte de lliurament de premis també es va agrair la participació dels pessebristes que han exposat a la 43a Exposició Col·lectiva, que ha rebut un nombre molt alt de visites, així com als participants a l’escola de pessebres.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes socials