Aquest passat dissabte 11 de juny la secció de Farra i Acció va completa la clàssica Olla de Núria, un ruta circular al voltant del Santuari de Núria passant per tot els cims que l’envolten: Puigmal (2910m), Pic Petit del Segre (2809m), Pic del Segre (2842m), Cim de Finestrelles (2827m), Puig de Núria (2757m), Pic d’Eina (2788m), Pic de Noufonts (2830m), Noucreus (2796m), Pic de la Fossa del Gegant (2807m), Rocs Blancs (2782m), Puig de Font Negre (2727) i Pic de l’Àliga (2421m)

El dia es presentava inestable, amb molts núvols i boira, però ja a primera hora el sol volia sortir. Sortíem a les 7 del matí desde Fontalba, amb bona visibilitat tot i que a estones passava la boira que no ens permetia veure els companys que hi havia al davant. A mida que anem guanyant alçada la boira és més densa i no ens permet veure la creu amb la campana i l’olla que tenim davant dels nassos. Sobre les 9 coronem el Puigmal, esmorzem arrecerats en un dels paravents i continuem la marxa
Anem carenant passant pels Pics del Segre amb molta boira, llàstima, perquè les vistes des d’aquí dalt deuen ser increïbles. Sembla però que el sol vulgui treure el nas i quan arribem al Coll de Finestrelles els núvols i les boires deixen una escletxa per poder veure Núria que fins i tot li està tocant el sol. Encarem la forta pujada al Cim de Finestrelles amb estones de núvol i sol. El sol cada vegada amb més presència es deixa veure definitivament quan arribem sobre les 11 al cim.
Continuem carenant ara passant pels Puig de Núria i ara si que podem contemplar les vistes de la vall de Núria a la nostra dreta i les de la banda francesa a la nostra esquerra. Pugem el Pic d’Eina (si es vol el podíem haver saltat) per encarar els emblemàtics Noufonts i Noucreus, amb més sol que no pas núvols.
Són la 1 del migdia i estem al Coll de Noucreus, lloc que aprofitem per dinar i decidir si acabem l’Olla baixant directes cap a Núria per la Coma de Noucreus o continuant l’Olla carenant per Rocs Blancs i Pic de l’Àliga. Anem prou bé de temps per fer l’Olla de Núria sencera.
Així doncs, continuem la ruta de l’Olla anant a buscar el cim de Rocs Blancs carenant sense gaire desnivell. Després de fer el cim, quasi bé sense adonar-nos-en ja toca anar baixant tot perdent alçada. Passem a toca del Puig de Font negre, sense pujar-hi, i anem baixem suaument fins el Pic de l’Àliga. Al cap de poc ja veiem el Santuari de la Mare de Deu de Núria. Això ja ho tenim.
Continuem baixant, ara decididament cap a l’Alberg Pic de l’Àliga. Sembla que ja el tenim davant nostre, però unes zigues-zagues interminables ens fan desitjar arribar-hi abans del que tocava. Ara ja només queda un petit esforç, i finalment, Núria.
Fem una parada tècnica: canviar líquids, menjar i veure una mica, anar a veure la Mare de Déu i la foto de rigor, i hem de continuar per acabar la ruta a Fontalba. Aquest tram fins a Fontalba es fa més dur del que seria habitual, però les hores acumulades i el cansament comencen a afectar les nostres cames i la moral. Però finalment hi arribem. Són quasi les 5 de la tarda.
Objectiu aconseguit tot i les amenaces de mal temps i pluja, una gran jornada amb una excel·lent ruta i companys de travessa.