Els pessebristes de Ribes ja ultimen les seves petites obres d’art perqué les puguem gaudir a partir de la Nit de Nadal.

“A l’hora de pintar, una de les primeres coses és aplicar l’embrutat per trencar la blancor del guix. Això es fa amb colors foscos però amb pintures poc espesses a fi que penetrin tots els racons. Sobre aquest color base, que va de blaus foscos a marrons i virolats, donem cops de llum amb pinzellades de color més clars i intentem buscar el contrast. Això sempre amb la claror que tindrà el pessebre. La llum és fonamental. Si pintem amb llum clara i potent i, després hi posem la llum que tindrà (d’albada, de posta de sol…) hi haurà un desajustament en el resultat. Sortiran colors massa vius i caldrà tornar a pintar-ho. Cal pintar amb la claror definitiva“ (fragment del llibre Nadal a Ribes Els Xulius-CSR 1998)

L’exposició estarà oberta tots els dissabtes i vigílies de 6 a 8 del vespre i els diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 del vespre, fins el 16 de gener de 2011. Tots hi sou convidats! Bon Nadal !!!