Aquest diumenge 27 de setembre la plaça del Castell de Ribes serà testimoni, un any més, de la festa de Sant Miquel que els Xulius celebra anualment des que la va recuperar l’any 1980. La diada serveix per donar el tret d’inici de les activitats de l’entitat i el retrobament de tots després dels mesos d’estiu.
A les 6 de la tarda hi haurà una ballada de sardanes que anirà a càrrec de la Cobla Catània. Mentrestant, ja es podran començar a degustar les diferents confitures casolanes que participen en el concurs. Afegir que tots aquells que desitgin participar en el concurs, han de portar la seva confitura a la mateixa plaça del Castell abans de 2/4 de 7 de la tarda.
A les 8 del vespre, i després de fer el repartiment de records als participants del concurs, hi haurà un petit espectacle de monòlegs a càrrec d’Enric Company que ens presentarà el seu treball “Periodista de Tv”. Serà el punt i final d’una de les festes més arrelades en la nostra entitat.
Aquest diumenge us esperem al castell !

La festa de Sant Miquel va neixer gràcies a l’empenta dels més joves l’any 1946 i es va perllongar fins a mitjans dels 60. Va ser l’any 1980 que l’entitat Els Xulius (aleshores Centre Social Ribetà) la va recuperar fins a l’actualitat. Aquesta es celebra durant el cap de setmana més proper a la diada de Sant Miquel a finals de setembre a la plaça del Castell de Ribes.
Les activitats tradicionals són un concurs de confitures casolanes, una ballada de sardanes i una petita representació teatral que durant molts anys ha anat a càrrec del Grup de Teatre Els Xulius. En altres ocasions també s’ha donat corda a petites representacións musicals o de l’explicació de contes per a totes les edats.
La festa suposa el tret d’inici de la temporada d’activitats de l’entitat després del descans de l’estiu.
Notícies relacionades
Història i records de la Festa de Sant Miquel