El passat diumenge 18 de gener la secció de Farra i Acció de Els Xulius, tenia previst fer la clàssica sortida del Puigmal hivernal, una sortida amb raquetes que es fa cada any per aquestes dates. Però la falta de neu i les ganes de muntanya van fer que la secció volgués buscar un pla B, un pla alternatiu. I feia temps que la secció volia acostar-se a la Serra del Montsant, una serra solitaria però amb grans atractius, molt desconeguda, però a la vegada molt propera. I la veritat és que la sortida no va desebre a ningú.

Recurregut i perfil

Així doncs, un grup de farrerus ens vem apropar a la Serra del Montsant per fer-hi una jornada de treking, barrajant-hi una mica d’aventura. No podia ser d’una altre manera, tractant-se de la secció de Farra i Acció. Una jornada que va ser tot un èxit pel bon ambient i per la descoberta per la majoria dels participants, que descobrien per primera vegada aquesta Serra, i on el bon dia va acompanyar l’activitat.
Grau de Carrasclet Vistes de la cinglera desde la cruilla Carrasclet/Barrots
Una espectacular ruta circular pel Montsant, amb un recorregut llarg, uns 24km, amb alguns passos díficils, però que van permetre els participants passar per força llocs interessants i que bé valien la pena, com el Grau de Carrasclet, Grau de Barrots, la Serra Major, el Barranc de Vidalbar, el Pont, la Llibreria, el Toll de l’Ou, la Cova Santa i el Grau de Carrabassal.

Després de més de set hores caminant, arrivem cansats, però aviat ens recuperem fent unes cervesses i dinant al bar del poble, tot comentant els diferents indrets per on em passat i les vivències de cadascú per superar les dificultats dels graus.

Això si, la propera sortida ja serà a la neu.
Per llegir més: Cronica
Per veure fotos: Fotos
Per seguir el recorregut: track (wikiloc)