Aquest dissabte Farra i Acció es va acostar fins al Port del Compte en una sortida hivernal en que es pretenia assolir els cims del Padró dels Quatre Batlles, la Tossa Pelada i el cim d’Estivella. Una caminada circular en raquetes que va patir modificacions a causa del vent de ponent que va bufar amb força, creant torbs que dificultaven la visibilitat quan tot just faltaven 50 metres per assolir la carena del primer d’ells. Això va fer que els nostres companys retornessin enrere i prenen la pista de l’estació d’esquí, es va decidir apropar-se directament al pic d’Estivella 2335 mt. El retorn al punt de partida es va fer  flanquejant la banda de Tuixén fins agafar el camí de la Font d’Arderic. Un bell camí entre boscos i abundant neu, en una sortida ideal per a iniciar-se en l’esquí de fons o raquetes.
Una cita que Farra i Acció vol repetir un dia en que el temps sigui favorable, a veure si hi ha més sort i es poden coronar els tres cims i gaudir de les vistes del Cadí-Moixeró.

08 

Ressenya:
Sortim a primera hora del matí, a 2/4 de 7 per ser més exactes, de Ribes per plantar-se a l’aparcament de
l’Estivella de l’estació d’esquí Port del Compte (Solsonès) a les 9 tocades. Després de canviar-se i preparar-se, a 2/4 de 10 iniciem la sortida des de l’aparcament seguint les indicacions que ens marquen cap al Clot de la Vall i ràpidament iniciem l’ascens per la Costa del Tabac resseguint el telecabina de l’estació fins enllaçar amb una pista principal que agafem a l’esquerra en direcció ascendent. En uns minuts ens plantem al final del telecabina, punt on em de trencar a l’esquerra per agafar entremig dels Prats de Duc i de l’Orri el turó del Padró dels Quatre Batlles però el vent ja comença a bufar amb més força. Tot i així decidim tirar una mica més endavant avançant per la vall fins a sota mateix del Padró. Quan decidim fer el darrer tram amb força neu, el cel es tapa per complet i la dificultat de caminar de cara a ponent amb el vent de cara fa que decidim fer marxa enrere fins el telecabina i obviar els dos primers cims. Continuem per la pista i avancem pujant, aquest cop en direcció gregal, per suaus pendents que ens duen al cim de l’Estivella (2335mt). Aquí tenim una petita treva que ens obre durant uns moments les vistes a la serralada del Cadí-Moixeró amb el Pedraforca de testimoni.
De tornada desfem el primer tram i ens deixem caure per la banda de Tuixén, a la falda del Tossal d’Estivella, fins al Prat d’Arderic on agafem el camí marcat com a Font d’Arderic. Seguint aquest camí que se’ns mostra evident, anem baixant entre boscos i arrecerats del vent de ponent. El sol es present en aquesta zona de la muntanya i el camí fins el cotxe es fa distés i agradable. Una passejada que finalitza a la una del migdia a l’aparcament on em iniciat la ruta.