El proper cap de setmana del 23 al 25 de setembre es celebrarà al nostre municipi la X Diada de l’Esport. Enguany les seccions de muntanya dels Xulius CSR hi seran presents amb activitats com també en la Fira d’Entitats que tindrà lloc el dissabte 24 a partir de les 17 hores a la zona esportiva de Bosc de Plaça.
Abans, durant el matí del mateix dissabte, el grup de Farra i Acció organitzarà una introducció al món de les curses d’orientació. Una disciplina esportiva que en els darrers anys ha crescut molt en nombre de participant en el nostre país i que permet gaudir de la natura i l’esport sense franges d’edad marcades; grans i petits poden compartir la mateixa experiència.
A partir de les 9 del matí, la sala polivalent de Can Puig acollirà una breu explicació del que són les curses d’orientació, com interpretar un mapa de desnivell, com orientar-se amb una bruixola i d’altres aspectes a tenir en compte. Aquesta introducció anirà a càrrec de l’Ampar Gil, companya i amiga amb una àmplia trajectória com a corredora d’èlit.
A continuació, tots els participants podran posar en pràctica la seva destresa per buscar fites i balises en una zona marcada sense ànim competitiu. D’aquesta manera tothom podrà fer-se una breu idea de què consisteix i com es basen aquestes proves. Per a poder participar de l’activitat cal dur calçat adequat per moure’s en la muntanya, aigua i brúixola. Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats per un adult.

Membres de Farra i Acció en l’ascens a l’Aneto el passat 2010. Foto arxiu.