• Post author:
  • Post category:Xerrades

Els Xulius acolliran divendres a les 19 h una conferència de Jordi Pujol, president de la Generalitat entre 1980 i 2003. La intervenció, que es titularà “Patriotisme i fe religiosa” obrirà el cicle de xerrades sobre catalanisme i cristianisme que ha organitzat l’entitat.

Després d’haver presidit la Generalitat durant 23 anys, el president Pujol ha impulsat un Centre d’Estudis des d’on es fomenta el debat sobre la tríada Idees, Valors, Acció (el que ell denomina “IVA”). El treball que s’hi porta a terme ha suposat un revulsiu per al pensament catalanista, europeista i personalista, és a dir, centrat en les persones.  En la base d’aquesta visió de món hi ha el personalisme cristià de filòsofs com Emmanuel Mounier.

Fa poques setmanes que el president Pujol ha publicat el tercer volum de les seves memòries, en les quals fa  la reflexió següent en repassar la seva trajectòria des de la resistència antifranquista fins al moment en què és rellevat al capdavant de la Generalitat:

Sense resistència i voluntat de ser no hi ha futur.  No hi ha base per al futur. Però cal encara una cosa més. Cal la capacitat de donar a la nostra vida una orientació positiva i creativa que ens permeti realitzar-nos com a persones i com a país. I que no s’acabi en nosaltres mateixos. Ha de ser quelcom que ens transcendeixi, en el temps i en l’espai. Quelcom que salvi tres coses principals: la nostra dignitat, la nostra autoestima i la nostra esperança. Sí: l’esperança, perquè no hem de viure només del passat. Hem de viure sobretot del futur.

Us convidem a tots aquesta conferència i també a les altres del cicle que hem preparat.