L’apartat de músiques del nostre web ha incorporat les quatre peces del CD de l’Orquestrina “La Moderna”, que es va editar al febrer de 2000 recollint els hits estrenats al Música al Castell de 1999 amb motiu del desè aniversari del cicle .

“La Moderna” es va concebre com un homenatge a Josep Rossell “Quirico” (1891-1969), músic ribetà i propietari de la botiga La Moderna, de la qual va agafar el nom. Rossell va ser l’impulsor de diverses orquestres locals i va recopilar un important fons musical que els membres de l’orquestrina van reivindicar i recuperar parcialment. Aquest procés i un apunt de la vida i la trajectòria de Rossell es troben al llibret del CD i també en un article de El Butlletí.

El CD inclou peces de Rossell com Camello, però també n’hi ha d’altres autors com el bolero El trombón de la moderna, de David Puertas i Esteve Molero.

Integraven La Moderna els músics David Puertas, Gerard Lligades, Lluís Giralt, Esteve Molero, Joan Yll, Eni Molero, Lluïsma Rodríguez i Xavier Pascual.