• Post author:
  • Post category:General

Per Nadal no es va poder celebrar la festa de Cap d’Any que els Xulius portaven més de 12 anys organitzant. A mitjan novembre, la regidora de Cultura ens va informar d’uns inconvenients insalvables per poder fer la festa al Pavelló de Ribes.

Els motius eren ambigus, poc clars i semblaven excuses.

Al final, després de 4 setmanes amb reunions i contactes per poder trobar solucions, l’únic problema insalvable era que, segons l’Ajuntament hi ha una normativa del 2009 que no permetia fer esdeveniments amb una capacitat de mes de 499 persones al pavelló, ja que no està preparat.

Amb tot això, el jovent va muntar una plataforma per reivindicar la necessitat i la conveniència de tenir la festa i denunciar que Ribes no té un local cultural. La plataforma es va manifestar en l’últim Ple de l’any, on tant la regidora Bàrbara Scuderi com l’alcalde Josep Antoni Blanco, es van refermar en la inviabilitat d’utilitzar el pavelló per la Festa de Cap d’any amb una assistència prevista de 800 persones. Les paraules textuals de l’alcalde eren que ell podria acabar a la presó.

Aquesta passada setmana s’han organitzat actes al pavelló en el marc de la festa Major de Sant Pau. El Tracasound, organitzat per les colles de diables de Ribes, el ball de la vigília, el concert i el ball de Festa Major. En total, 4 actes.

En el primer, els organitzadors no varen rebre de l’Ajuntament cap requeriment sobre l’aforament per l’ús del pavelló.

Dels altres 3, en cap moment hi ha hagut control en l’entrada a les activitats. Es més, en el concert, hi havia moltes més de 500 cadires ocupades pels espectadors.

Amb tot això, què hem de pensar els ciutadans?

Si en 15 dies han trobat una solució per utilitzar el pavelló per a un aforament de més 499 persones, què han fet des de que es va publicar la normativa? Parlem d’una normativa de més de 2 anys!

O és que l’Ajuntament discrimina segons els seus interessos?

El programa de la Festa Major ja tenia els actes definits abans de cap d’any. És que ens han estat prenent el pèl?

Potser juguen amb el risc i la seguretat? O és desídia en el desenvolupament de la feina per la qual cobren?

Possiblement l’únic que pretenien la Bàrbara Scuderi i l’alcalde era tapar la seva improvisació en la gestió.