El passat diumenge 19 de maig a les 9 del matí es trobaven als xulius membres de Farra i acció i el grup de Súper Grans de l’esplai. Els esperava un matí d’iniciació a l’orientació a la muntanya.
L’activitat començava puntual amb una cursa d’orientació urbana, els joves del grup, organitzats en diferents equips, havien de localitzar en un ordre concret 8 valises indicades a un mapa de Ribes. Aquesta petita cursa els duria a la plaça de les Parellades. Allà canviaven de modalitat, una marxa d’orientació descriptiva de regularitat per arribar fins a la font d’en Sidru, passant per Sant Pau Xic, la coneguda per molts com la trialera de Sant Pau, apropant-nos al restaurant el Carnívor i finalment la font. Dos controls sorpresa a mig camí feia que els joves s’haguessin d’esforçar a seguir el ritme que els marcava la descripció per arribar amb el mínim de penalització possible.
Un cop tots els grups arribaven es repartia un mapa i una brúixola a cada grup, la tercera part d’aquesta activitat era orientació amb mapa. El mapa traçava un camí de la font d’en Zidro a les vinyes de davant de Can Ramon, seguint la línea d’alta tensió i baixant pel camí vell de pujar al Montgròs. Aquest tram va ser el més conflictiu, però els controls de pas situats a mig camí van contribuir a que tots els grups arribessin a bon port.
La part final, la que ens havia de conduir a Ribes, consistia en seguir unes fites situades a la muntanya. Va ser la part en que els Super Grans van gaudir més, es baixava el torrent de la Serra ajudats d’una corda i un cop baix s’havia de seguir fins a Sota Ribes. El fang, els esbarzers, els càrritxs i els túnels naturals d’arbusts van posar la diversió en un tram que no semblava que estiguessis al costat de Ribes.
En acabar, un dinar de graellada als Xulius per recuperar forces i fer grup després d’una divertida activitat conjunta de l’esplai i farra i acció.