Aquest dissabte, membres de Farra i Acció s’han acostat fins a la comarca del Berguedà en una sortida amb raquetes de neu que ha coronat el cim de la coneguda Gallina Pelada. Aquest cim de 2327 metres d’altitud situat en un punt culminant de la serra d’Ensija, permet contemplar unes vistes magnífiques de la serralada prepirineu; Rasos de Peguera, Pedraforca, Port del Compte o la Serra del Cadí.
El dia va acompanyar els nostres companys que van gaudir d’una sortida amb força neu caiguda durant la setmana passada. Aquesta va partir de l’aparcament indicat de la Font Freda i que remunta una zona boscosa i bastant pronunciada que voreja la dreta del barranc d’Ensija. Un cop travessat aquesta zona es segueix guanyant alçada, primer per la Planella Petita i després per la Planella Gran, lloc on ja es poden gaudir d’unes bones panoràmiques. Davant nostre es mostra el refugi d’Ensija (2060 mt), on després de voreja’l, franqueja amunt cap a ponent fins arribar a un coll que seguirem per la carena fins enfilar el cim de la Gallina Pelada. El retorn fins al cotxe es va fer seguint el mateix recorregut en un dia perfecte per gaudir de la travessa.
Si tot va bé i el temps acompanya, aquest dissabte la secció farà l’ascensió al Puigmal que es va suspendre el passat 9 de gener per les fortes tempestes que van escombrar el país.

Veure més fotos.

DSCN4482b