Tot just aquest cap de setmana l’Esplai va fer la sortida de les minicolònies a la casa de Can Mata, a Saifores (Baix Penedès).

A les onze del matí de dissabte sortien dos autocars carregats amb nens i monitors des de Ribes que arribarien a les portes d’aquesta casa situada en aquest llogaret penedesenc. Era el primer cop que s’anava a aquesta casa. Si bé la casa era un recinte tancat situat al poble, el pati era de dimensions gegants on hi havia un sorral, i dos elements més de distracció per a la canalla, a més d’unes quantes taules de pic-nic, molts arbres i una font.

Dinant
Dinant

Un cop havent dinat conjuntament en una rotllana com és costum, van continuar descobrint l’entorn, la casa i relacionant-se entre ells fins la hora d’instal·lar-se.

Abans de fer el joc de tarda, però, va ser l’hora de berenar un entrepà. Cada grup va fer el seu joc, alguns fins i tot van sortir de la casa i el van anar a fer íntegrament en un bosc prop de la casa. De seguida es va fer l’hora d’anar a sopar, aquest cop, ja sí al menjador de la casa de colònies.

El grup de petits assegut a taula

Una estona després d’acabar de sopar, cada grup va començar el seu joc de nit. Els grups de Mitjans i Súper-mitjans van fer jocs pels fins llavors tranquils carrers de Saifores i el grup de Petits també es va sortir en algun moment de la casa. De mica en mica cada grup va anar acabant i anant a dormir.

Els súper-mitjans fent el joc de nit

L’endemà al matí a les 8:30 tothom estava despert i el grup de Súper-petits apunt per anar a parar taula per l’esmorzar. Durant el matí els grups van anar fent les seves activitats: uns quants, com els Súper-petits i els Grans, van cuinar; i els altres grups van fer manualitats. Després va ser hora de fer serveis i fer la motxilla per tornar al cap d’unes quantes hores.

Per dinar, els monitors dels Súper-grans, que feien de cuiners ja que el seu grup no ve de minicolònies, van preparar macarrons de primer i salsitxes amb patates de xurro de segon. De postres hi havia una poma.

Els petits abans de tornar cap a Ribes

Així que, a les quatre de la tarda els autocars sortien de Saifores cap a Ribes, on arribarien un pèl més aviat del que estava previst, però cada nen amb el seu penjoll i molts havent fet una migdiada a l’autocar. Per acabar les mini-colònies es va fer l’hora dels adéus a la plaça de l’Església. I després la foto dels monitors.

Els monitors
L'equip de monitors
El dibuix del penjoll d'aquest any
El dibuix del penjoll