El Monocicle va néixer el 2009 buscant crear un espai de música intimista que reuneixi cantautors, personatges i grups que utilitzen la música com a via d’expressió. I tot això sempre en un format reduït, íntim i familiar.

Foto: Raimon Molinari

Els concerts es desenvolupen a la pròpia entitat Els Xulius, repartits en dos àmbits diferents, terrassa/pati a l’estiu, i a la sala Gran a l’hivern.

En la primera dècada del Monocicle han estat presents al voltant nostre molts artistes d’arreu del país com:

Sènior i el Cor Brutal, Ferran Palau, Núria Graham, Mazoni, Estúpida Erikah, Isaac Ulam, Sexy Bicycle, Esteve Molero, La Brigada, Albert Palomar, Meritxell Gené, Yaima Orozco, Steven Munar, Tu no La Nòvia, Línia Maginot, Alberto Montero, Suite Momo, Petit, Chet, Gos Binari,  Namina, Ual·la, Joan Thelorius, Bulma, Xesca Fort, Lorien, Marina Ràfols entre molts altres.

Un treball gratificant que va portar el Monocicle ha crear un concurs de cantautors i cantautores el 2015 i donant format al que avui dia és el Festivalet Monocicle. Una jornada festiva que gira entorn la música i la cultura. I del concurs Monoclip, que es va crear 2019 i donant veu a la creació audiovisual al voltant de la música.