Ja estan obertes les inscripcions del Monocicle 2020.


El Cicle d’Autors Monocicle, neix amb la intenció de proposar-vos una nova forma de conèixer i d’explorar la música i les arts relacionades, a més d’incorporar tallers de creació amb mestres de primer nivell.

El Cicle d’Autors Monocicle, neix amb la intenció de proposar-vos una nova forma de conèixer i d’explorar la música i les arts relacionades, a més d’incorporar tallers de creació amb mestres de primer nivell. Els concerts es desenvolupen a la pròpia entitat Els Xulius, repartits en dos àmbits diferents, terrassa/pati a l’estiu, i a la sala Gran a l’hivern. En la primera dècada del Monocicle han estat presents al voltant nostre molts artistes d’arreu del país com:

Sènior i el Cor Brutal, Ferran Palau, Núria Graham, Mazoni, Estúpida Erikah, Isaac Ulam, Sexy Bicycle, Copa Lotus, Intant, Tremendu, Esteve Molero, La Brigada, Albert Palomar, Meritxell Gené, Yaima Orozco, Steven Munar, Tu no La Nòvia, Roigé, Abraham Rivas, Línia Maginot, Alberto Montero, Suite Momo, Petit, Chet, Gos Binari,  Namina, Ual·la, Joan Thelorius, Bulma, Xesca Fort, Lorien, Marina Ràfols entre molts altres.

Foto: Ray Molinari

Un treball gratificant que va portar el Monocicle ha crear un concurs de cantautors i cantautores el 2015 i donant format al que avui dia és el Festivalet Monocicle. Una jornada festiva que gira entorn la música i la cultura. I del concurs Monoclip, que es va crear 2019 i donant veu a la creació audiovisual al voltant de la música.
L’any 2015 es convoca el primer Concurs de Cantautors/es Monocicle amb l’objectiu donar més reconeixement a la producció nacional en el marc de la cançó d’autor, que denota una important qualitat i sovint una gran absència als escenaris. Al mateix temps, pretén oferir un espai a les noves veus i composicions, amb una formació reduïda i que permeti actuacions de petit format. Les bases ho deixen molt clar, tot és possible, estils i formats. Una perspectiva que s’obre en l’escenari musical actual en un intent de recuperar la cançó d’autor com a mirall de múltiples possibilitats.
Des de la primera edició, el concurs ha esdevingut un èxit en nombre de candidatures presentades. Un jurat especialitzat i format per persones relacionades amb el món de la música i representants de l’organització del Monocicle, són els encarregats de fer la selecció de les obres finalistes i d’escollir els guanyadors el dia de la final.
La convocatòria està oberta a composicions de persones de qualsevol edat i sense contracte discogràfic vigent, per oferir més oportunitats a les noves creacions. També és un requisit indispensable que els participants disposin, mínimament, d’un repertori de temes propis de trenta minuts.
A més, el 2n Concurs de Videoclips “Monoclip” d’autor lowcost de Sant Pere Ribes, vol donar a conèixer tota la creativitat i talent audiovisual que s’expressa també amb petit pressupost entorn a la música d’autor i que sovint queda invisibilitzada. Es seleccionaran els 10 videoclips que millors s’adeqüin als requisits de les bases i seran projectats als equipaments municipals de Sant Pere de Ribes i al Cinema Ribes durant la gala d’entrega de premis el dia XXX de setembre.
La selecció dels 10 videoclips i del Premi al Millor Videoclip la farà un jurat especialitzat, format per membres vinculats al món audiovisual i de la música.
També es celebrarà un premi del públic. Aquest s’escollirà en votació ponderada entre el públic assistent a la gala el dia X de setembre i un jurat popular de 5 membres format per representants d’entitats socials i culturals del municipi i/o de l’administració local.