Els Xulius-CSR sempre ha desenvolupat una intensa activitat creadora en l’àmbit de les publicacions i les músiques.
Aquí en teniu una petita mostra.

Publicacions

El butlletí

El Butlletí és l’òrgan de comunicació de l’entitat, i va néixer, com la mateixa entitat, l’any 1980. En un principi era un full de mida din-A4 doblegat on s’incloïa l’agenda de l’entitat i tenia periodicitat mensual. No anava numerat.

La tira

La Tira és un full volant de periodicitat bimensual que es reparteix a tots els socis/es de l’entitat i també a tothom qui ho vulgui. Inclou l’agenda dels Xulius-CSR amb els actes més destacats que organitza l’entitat cada mes. Va néixer el 1997 després d’una renovació del magazine El Butlletí.

Les Creus

Els Xulius-CSR va impulsar la creació de la col·lecció Les Creus. Aquesta se centra en publicacions dedicades a temes de cultura popular i tradicional i temes locals. La col·lecció compta amb quatre llibres.

Met el fantasmet

A banda de la col·lecció Les Creus, l’entitat Els Xulius també va editar el conte infantil Met el fantasmet. Aquest llibre, obra de l’Anna Fernàndez, l’Imma Marcer i la Gemma Gallofré, tracta sobre l’aventura que li passa a Met, un fantasma que viu al Castell de Ribes. Un conte adreçat a nens i nenes de 2 a 7 anys.

Altres publicacions

Els Xulius-Centre Social Ribetà sempre ha intentat promoure l’interès per l’edició de llibres i publicacions. Des de la secció de l’esplai de l’entitat s’ha creat una munió de revistes de colònies i esplai com El Xafarder, La Veu de Colònies, La Gelatina, etc.

Músiques

Els somnis de Bulma

Pista 4

Un grup format pel Gerard, el Francesc i el Rafa, que assaja a la sala insonoritzada dels Xulius i que ens ha cedit aquest tema perquè us el pugueu descarregar. Publicació: 9/2010

El Portal de les Ànimes

Gravació

Dedicada al seu pare, Eugeni Molero i Pujós, fou estrenada l’estiu de 2009 per la cobla Marinada i està inspirada en el Portal de les Ànimes de l’Església Vella, escenari natural tant del cicle Música al Castell com de la Festa de Sant Miquel dels Xulius. El seu autor l’ha cedida per a aquest espai del web. Publicació: 10/2009.

Els Xulius

Gravació

Una peça per a gralla composta per Manuel Rius i Ramos, dedicada als seus néts i donada a l’entitat. Estrenada pels grallers formats a l’entitat en la inauguració del local (27 de juny de 1999). Publicació: 9/2009.

Peça coral

Gravació

S’interpretarà el proper dia 22 de juny, en el concert líric organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, amb la col·laboració de les entitats Els Xulius i Ger, a les 20 h a la Nau Pere Vall i Soler.

Orquestrina La Moderna

Not yet (one step)
Camello (fox-trot)
El trombón de La Moderna
Los dos genios (vals de cornetins)

Va presentar-se en públic al juliol de 1999 a Sota-ribes per commemorar 10è aniversari del cicle Música al castell.  L’objectiu era interpretar les partitures de l’arxiu del ribetà Josep Rossell “Quirico” (1891-1969).  Al febrer de 2000, els músics van presentar un CD amb els quatre temes que es publiquen aquí: Not yet (one step) d’Enric Clarà, arranjat per Joan Vilà-Ayats (1886-1981); Camello (fox-trot) de Josep Rossell “Quirico”; El trombón de La Moderna (bolero) amb música de David Puertas i lletra d’Esteve Molero i Los dos genios (vals de cornetins) de Joan Vilà-Ayats. Formaven La Moderna: David Puertas, Gerard Lligades, Lluís Giralt, Esteve Molero, Joan Yll, Eni Molero, Lluïsma Rodríguez, Xavier Pascual. Podeu descarregar-vos el llibret del CD i obtenir més informació en aquest article.