El diumenge 10 de febrer de 2019, el Grup de Caminades Els Xulius encetava una nova travessa per etapes. Es tractava del Camí de Pastors, conegut camí de la transhumància que utilitzaven els pastors de la contrada per dur els seus ramats fins al Pirineu per passar la temporada de bonança estival. 

Aquest itinerari Ribes – Vall de Núria ja va ser recorregut en diverses ocasions tan per part del grup de caminades com per part de la gent de Farra i Acció de l’entitat. Durant el 2019, es va voler repetir l’experiència partint des de Montserrat per arribar de nou al santuari de Núria.

Però la pandèmia del Covid-19 ha fet que aquesta travessa hagi quedat en stand-by durant forces mesos i anys. És per això, que un cop recuperada la certa normalitat, el Grup de Caminades va reprendre el calendari establert, i finalment, aquest passat diumenge 15 de maig de 2022, gairebé 3 anys després d’haver iniciat les etapes, el nombrós grup d’excursionistes va poder arribar finalment a la darrera etapa que unia Queralbs amb el santuari de Núria.

Va ser una jornada festiva en què va quedar palès l’atracció que té aquest camí i la zona amb la gent de Ribes. 

Enhorabona a totes i tots. Ara toca pensar i buscar noves rutes amb noves etapes per seguir descobrint aquest meravellós país que tenim.