Aquí podeu veure els resultats de la consulta sobre l’independència del passat 25 d’abril. Tambè adjuntem l’acta de l’escrutini elaborat per la junta electoral.

Resultats 25 d'abril

Acta de la Junta Electoral sobre l’escrutini.
Des de la plataforma organitzadora de la consulta ens han fet arribar aquest comunicat, que reproduïm:
Companyes i companys,
Els que hem tingut el goig d’actuar de portaveus d’aquesta interessantíssima experiència democràtica, que ha estat la consulta, voldríem agrair-vos la confiança que heu dipositat en nosaltres i agrair-vos el treball intens que heu desenvolupat durant tot aquest llarg i intens període.
A nit, un cop fet l’escrutini, a la seu, vam compartir tres idees centrals, que voldríem sintetizar per a les persones, que per l’hora que era ja no hi van poder ser.
1. Hem fet possible la Consulta a Sant Pere de Ribes: era tot un repte que el vostre treball ha fet possible, situant el nostre poble entre les poblacions que ja han pogut mostrar que els ciutadans podem decidir.
2. El procés d’organització de la Consulta ha estat una experiència de treball conjunt de persones i grups diferents; una experiència de democràcia participativa i popular sense precedents i un exercici de demostració que els ciutadans podem decidir sobre el futur de Catalunya.
3. Hem obtingut bons resultats. La Consulta tenia condicions adverses: sense el suport de l’ajuntament; complexitat del municipi, silenci dels mitjans de comunicació generals, dèficits democràtics de la democràcia formal i desmobilitació i desanim de l’autonomisme. Davant d’això la il·lusió, el treball conjunt d’un parell de centenars de persones ha fet possible trobar formes de gnerar un debat social i ampli sobre la independència, trobant adhesions i suports, que s’han concretat en un referendum organitzat pel poble. Sense cap mena de dubte, hem contribuït a fer passes cap a un país més democràtic i més lliure. El procés endagat a Arenys de Munt, al qual hem fet la nostra petita contribució, segueix endavant, com a camí imparable per mostrar que la nostra nació té dret a decidir el seu futur, i així ja ho està fent.

Per tal de fer una valoració i tancament del treball de la Plataforma, us convoquem a l’Assemblea del proper divendres 8 del vespre a Can Puig.
Gràcies a tothom,
Roser Mataró, Joan Milà i David Duran
(portaveus de la coordinadora)