• Post author:
  • Post category:General

La periodista Rita Marzoa, presentadora del programa Solidaris de Catalunya Ràdio i responsable de Cohesió a la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, i el professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses i premi Joan Maragall 2001, Josep Oton seran els protagonistes d’aquesta setmana al cicle de xerrades que es porten a terme als Xulius i que va obrir Jordi Pujol divendres passat.

La conferència de Rita Marzoa versarà sobre les relacions entre catalanisme i solidaritat. Un dels principals retrets històrics que s’ha fet al catalanisme polític és que era un acte d’egoisme i insolidaritat. Marzoa dissertarà sobre aquesta qüestió des d’un profund coneixement de causa ja fa anys que aprofundeix en el món de la solidaritat mitjançant el seu programa de ràdio. Serà divendres a les 19 h.

La intervenció de Josep Oton versarà sobre com es relaciona el cristianisme amb les noves espiritualitats que han arribat a Catalunya en els darrers anys. En pocs decennis s’ha passat d’un cert monopoli a una pluralitat espiritual considerable que va des de l’islamisme a les espiritualitats orientals i New Age, les denominacions cristianes reformades o la no creença. La xerrada tindrà lloc dissabte a les 18 h i pot ser especialment d’interès per al jovent, que ha viscut sempre immers en aquesta exuberant pluralitat.