Com cada any, el diumenge següent a la Festa Major d’hivern de Ribes ha tingut lloc la trobada de gegants, dracs i capgrossos organitzada pels Xulius. Des de fa dues setmanes, els nens han estat preparant les seves manualitats per poder lluir-les pels carrers del nostre poble.

Aquest any la trobada ha anat relacionada amb una temàtica. Aquest any, ha estat escollida la temàtica de l’univers, i totes les manualitats han estat realitzades a partir d’aquest tema. Els Súper- Petits van fer la seva tradicional cuca representant, els Petits van fer un gegant que representava un astronauta amb les seves naus. El grup dels Mitjans van fer dos gegants també; aquests representaven extraterrestres estrambòtics. El grup dels Súper- Mitjans van fer uns cabeçuts que representaven astronautes. Amb ells anaven els coets que els portarien cap a l’espai. El grup dels Grans van pintar la “Gepeta”, el drac dels Xulius fet pels nens ja fa uns anys. I els Súper- Grans van portar les xanques, fent més amena aquesta festivitat del poble. S’ha de dir que vam tenir convidats: dos rèpliques del drac de la Geltrú portats per nens i els gegants Perico i Tecla, que ens acompanyen cada any. Per posar fi a l’ordre de la cercavila, van fer presència els nostres gegants: els Nisos.

Per finalitzar la trobada,, els diferents grups de l’esplai van fer les sevesexhibicions a la Plaça Marcer i després de la ballada dels Nisos vam tirar la típica traca.