Els membres de la Junta dels Xulius – Centre Social Ribetà en nom dels socis de l’entitat volem expressar la nostra tristor per la mort de Neus Milà i Vidal, que ha tingut lloc avui. Volem, així mateix, traslladar el condol i tot el suport al seu marit, fills, mare, germans i tota la família.

Nascuda el 5 d’agost de 1958, la Neus ha viscut tota la història de l’entitat des dels mateixos orígens i n’ha estat en tot moment una persona clau pel seu compromís, sempre d’altíssima qualitat humana, i per la intel·ligència i visió de la seva aportació.

La Neus fou monitora de l’esplai Els Xulius des del primer moment, quan era una Secció del Centre Parroquial. Participà en el naixement de l’entitat Centre Social Ribetà i en el creixement i consolidació de l’esplai com a principal secció i motor de tot el col·lectiu.

Membre de la Junta en diverses ocasions, entre 2004 i 2008 en fou la primera i fins al moment única dona presidenta. Conscient sempre del valor d’aquest fet i de la necessitat de la implicació de les dones en qualsevol projecte, renovà substancialment la manera de treballar i de gestionar l’entitat i va ser artífex d’una nova manera de relacionar-se entre les entitats de Ribes que després de dècades de rivalitats atàviques van trobar per primera vegada espais de col·laboració reals.

Aquesta manera de fer va ser la llavor de projectes de transformació importantíssims per al poble. L’actual clima sociocultural ribetà, que ha enriquit la convivència del municipi i n’ha estat i n’és encara motor de transformació té un deute amb la seva visió i la seva gestió com a presidenta dels Xulius.

El seu compromís amb l’entitat i amb altres col·lectius del poble com la Parròquia o l’ANC va anar sempre de costat amb el seu compromís professional com a mestra. Membre dels equips directius de les escoles El Pi i La Riera, ha deixat una petja inesborrable en els alumnes i en tota la comunitat educativa.

Trobarem a faltar la Neus, en les coses grans i en les més petites. No va escatimar mai esforços en projectes de l’entitat com el Pessebre Vivent, el Carnaval, el Monocicle i tants altres. Però som ben conscients que tot el que som avui, com a entitat i com a poble, ens recordarà sempre el seu tarannà intel·ligent i ferm, sempre curós amb les persones, i la seva mirada llarga, la seva visió del bé comú. Al Cel Sia.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes socials