Aquest passat dissabte 13 de juny, Farra i Acció va dur a terme una sortida en btt per la zona del Ripollès. Concretament van ser 4 farrerus que es van acostar fins a Ribes de Freser per fer una ruta de 63 quilòmetres per la zona coneguda com la Collada Verda i la cara sud del Balandrau.
Aquesta va estar marcada per la forta calor que va caure durant tot el dia, especialment a primera hora de la tarda que va afegir un plus de dificultat a la sortida, ja de per si un pèl difícil pel gran desnivell a superar.
Així, cap a les 10 del matí els nostres companys van emprendre una pedalada que prenia la carretera que surt de Ribes de Freser en direcció Pardines. Un cop arribats i havent passat aquest bonic poble pirinenc, la pista començava a prendre forts desnivells que afegits al gran nombre de pedra solta, va fer que en més d’un tram haguéssim de baixar de la bicicleta i seguir a peu. Després de 12 km d’haver sortit, assolíem la Collada Verda a 1600 mt d’altitud. Iniciàvem així un descens que després de passar per petits indrets com l’Abella o la Roca ens portava fins a la carretera que uneix Camprodon amb Setcases.
A partir d’aquí i després de travessar la població de Vilallonga de Ter, ens desviàvem per començar la segona ascensió del dia. Aquesta vegada la calor ja apretava de valent i els 5 quilòmetres de pujada fins a Tregurà de Dalt, després d’haver passat pel de Baix, es van fer pesats. Un cop arribats a aquest bucòlic indret, un petit most per agafar forces i refrescar-se a la font del poble. Ens quedava la part més llarga de l’itinerari amb la pujada fins al Coll de la Lletera, al peu del Balandrau. Va ser llarga i molt pesada per les llargues hores de sol que van caure a sobre però amb paciència i bon ritme, al final vam assolir el punt més alt de la sortida amb 2100 mt d’alçada. No cal dir que la panoràmica que se’ns presentava davant era magnífica, amb el pic del Balandrau com a principal protagonista.
Amb la satisfacció d’haver superat el tram més difícil vam continuar el camí que planejava per la serra de la Canya passant per davant del refugi forestal de la Jaça Sabat. Un cop arribats al coll del Pla de la Guilla era moment de preparar-se per un vertiginós descens de més de 20 km que ens portaria de nou a la carretera que enllaça Pardines amb Ribes de Freser. Moment de gaudir de l’etapa i pensar en la propera sortida.

[geo_mashup_map]