Un any més, i ja en van 6 des de que el 2001 vem fer per primera vegada la Via Ferrada Regina, hi hem tornat. És la via ferrada per excel·lència de Catalunya, al menys al nostre parer. Molt “guapa”, amb tots els elements per ser una molt bona VF: verticalitat, flanqueixos, pont, extraploms, vistes, etc.
Aquest dissabte 15/05/10, 6 farreros ens endinsavem pel bosc fent l’aproximació. El dia amb un sol radiant, tot i que la resta de la setmana havia plogut. El 1er tram, que puja a una agulla on gaudirem d’unes vistes espectaculars sobre el pantà d’Oliana, comença molt vertical per anar suavitzant-se entrant a una canal pujant per algunes cadenes i caminant per escales fins pujar al coll que separa l’agulla de la paret. Després un petits resalts i pugem i baixem l’agulla pel mateix itinerari.
El 2on tram s’inicia amb un pont penjant, amb descàrega d’adrenalina sobretot si mirem cap avall, seguit d’una paret llarga, aèria i vertical. Després una zona per recuperar forces per arribar a l’inici de l’últim tram.
El 3er tram és el més exigent, d’entrada amb una paret aeria i vertical, per a continuació fer un flanqueig molt aèri per l’esquerra. Avancem amb petits resalts fins trovar una paret desplomada que ens portarà al pas de la xemeneia, que haurem de passar d’una paret a una altra. Un pas una mica dificultòs, sobretot per aquells que no tenen les cames llargues, que fins i tot hauran de fer un salt. Seguiment un altre pas molt vertical i aèri, un flanqueig i el ressalt final a escollir: el díficil per l’esquerra o el molt difícil per la dreta, amb un resalt vertical i desplomat. Un total de 2 hores i mitja que demostra la bona forma dels farreros.

238
Pujant el tram vertical i aèri després del pont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Veure més fotos (fotos de J.Coll) i videos.
[geo_mashup_map]