El Pessebre Vivent de Ribes serà a Vilanoveta els dies 26, 26, 27i 28 de desembre. El pessebre és una de les iniciatives populars més exitoses que es porten a terme al municipi. L’any passat va congregar més de 1.500 espectadors, malgrat la pluja. El repte d’enguany és superar aquesta quantitat. Cal tenir present que, després de 21 anys, el Pessebre ha esdevingut una referència en el panorama nadalenc de la comarca. És, de fet, el Pessebre Vivent del Garraf. D’altra banda, a nivell de Catalunya, té un prestigi reconegut i rep visitants dels quatre punts cardinals.
Organitzat per la nostra entitat, el pessebre és un espectacle singular ja que cada any es porta a terme en un lloc diferent del municipi i es renova de dalt a baix. Com que és un pessebre parlat, això suposa canviar els guions, els actors i l’escenografia. Tot i l’esforç que això comporta, la representació esdevé diferent cada any i atractiva. Així, els habitants del Garraf han pogut gaudir de 21 espectacles diferents des que el Pessebre va néixer l’any 1989.
Al llarg d’aquest temps, el Pessebre ha estat objecte de seguiment per part dels mitjans de comunicació de masses donant a conèixer el poble de Ribes arreu. Així, ha estat objecte d’amplis reportatges a TV3 en tres ocasions, una de les quals fou l’any passat en què també va haver-hi una connexió en Prime Time a l’informatiu de Tele 5. Tot això sense comptar l’esplèndida cobertura oferta per la televisió comarcal en l’excel·lent programa “Gaudeix la festa”.
Enguany el pessebre vivent es portarà a terme en l’incomparable marc dels carrers de Vilanoveta, una llogaret d’origen medieval amb una bella torre de guarda i racons pintorescos que conserven tot l’esperit rural (més informació).
En aquesta ocasió, tindrà 13 quadres representats per 110 actors i un suport tècnic de  90.000W de llum, 20 canals de so i la col·laboració de prop de 200 voluntaris. Com sempre hi abundaran àngels, dimonis i pastors que passaran tota mena de peripècies combinades amb la solemnitat dels quadres bíblics. En 75 minuts i grups d’un màxim de 100 persones, els interessats gaudiran de moments irrepetibles, impregnats de l’essència de Nadal.
Es recomana d’adquirir entrades anticipades ja que l’aforament és limitat. Es poden trobar als Xulius (c. Major, 13 -bar Ca la Nisa-) o, en línia, al web del pessebre: http://www.ribes.org/pessebre.
També podeu afegir-vos al a la Pàgina Facebook del Pessebre Vivent.


Fotos de Joan Carbonell