El Grup de Caramelles Joves i Casats de Sant Pere de Ribes, entitat que duu la seva activitat a les dates de Pasqua quan surten a cantar les caramelles, volen comunicar a través dels Xulius CSR que ja han començat els assaigs d’enguany i et volen convidar a prendre’n part.

Tots els que vulguin participar-hi només s’han d’acostar els dijous o divendres per la nostra entitat en horari d’assaigs. Els tenors primers es trobaran els dijous a 2/4 de 10 del vespre (21’30 hores), els baixos els divendres a ¼ de 10 del vespre (21’15 hores) i els segons tenors el mateix divendres a les 10 del vespre (22’00 hores).

Els primers assaigs van tenir lloc aquesta passada setmana i s’allargaran fins setmana santa, moment de les tradicionals cantades.

Les caramelles són unes cançons i balls populars que es canten per Pasqua o Pasqua Florida. Les caramelles tenien, tradicionalment, temàtica religiosa: cantaven la joia de la resurrecció de Crist, però en els últims temps han incorporat cançons de to festiu i, també, d’aire satíric sobre qüestions locals. En el seu origen, el caramellaires recorrien els diversos masos anunciant la bona nova de la Resurrecció de Crist. Era una clara referència a la resurrecció de la naturalesa. A canvi de la notícia, se’ls obsequiava amb ous, botifarres i menges greixoses, cosa que indicava que la Quaresma s’havia acabat. Així, el simbolisme de l’ou de les mones és el principi de la vida.

A Ribes a diferencia de molts indrets de Catalunya, el Grup de Joves i Casats està format únicament per homes que surten a cantar després de la vetlla Pascual i ho fan dedicant les cançons a les seves promeses i joves que visiten durant tota la nit. L’endemà, de bon matí recorren masies, l’hospital de Sant Camil o del Redós per retrobar-se al migdia a la plaça Marcer amb totes les colles de caramelles de Ribes. Un dels actes més emblemàtics que referma aquesta tradició al nostre poble.