• Post author:
  • Post category:Lletres

Com cada any per Tots Sants, l’Èlia de cal Pedró torna al poble per fer la visita de rigor al cementiri i passar uns dies amb son pare i sa tieta. Amb 34 anys fets, la parella l’acaba de deixar i la crisi fa estralls en el despatx d’arquitectura on treballa a Barcelona. Ara es disposa a aprofitar el pont per posar ordre, si més no, als pensaments. Després de l’exili universitari i laboral, l’Èlia s’adona que amb l’edat s’hi sent cada cop més còmoda, entre qui va ser la seva gent. I quan una està tan ben disposada i atenta,pot ser que comenci a veure i a entendre coses que fins ara li havien passat desapercebudes. Aquesta història, que us enganxarà des del primer moment, és la que explica la novel·la Primavera, estiu, etcètera, de la qual farem un club de lectura als Xulius el dia 30 de novembre a les 19.30 h. L’autora, Marta Rojals, ens acompanyarà com li agrada fer-ho a ella, mitjançant un xat en directe. Si teniu ganes de participar en aquest club de lectura, us invitem a començar-la a llegir. Estem segurs que no us decebrà i si us trobeu entre els 30 i els 40 i escaig anys, notareu a més que us parla molt directament ja que té un fort component generacional.

També us animem a llegir Dos amants com nosaltres: un assaig de Laura Borràs Castanyer, professora de teoria de la literatura a la Universitat de Barcelona, molt coneguda per la seva tasca de divulgació literària en programes de Televisió de Catalunya com els Matins i impulsora d’un munt d’iniciatives relacionades amb la literatura, com l’any d’homenatge a Joan Sales, Pere Calders i Tísner. Dos amants com nosaltres ens parla de la presència de l’amor, la passió i el sexe en la literatura catalana, des dels trobadors catalans fins a autors contemporanis com Gabriel Ferrater, entre d’altres.

Ja teniu matèria per anar llegint i així podreu participar més activitament al cicle d’activitats literàries dels Xulius: Sopa de lletres, que començarà el dia 17 amb la presència de Laura Borràs Castanyer.

Consulteu el programa.