• Post author:
  • Post category:General

Cristianisme i catalanisme, aquests dos valors que acompanyen la nostra entitat des dels seus orígens, es troben avui en una situació ben diferent. Són valors amb futur? Aquest és el tema del proper butlletí que estem preparant aquests dies i ens agradaria comptar amb el vostre punt de vista.

Per exemple, podem parlar de la gran eufòria catalanista dels nostres dies: tenim la independència a tocar? És un somni, un miratge o una possibilitat tangible? Quadra la gran presència del catalanisme en el discurs públic amb la realitat social d’un país ferit per la crisi econòmica i amb nombrosos problemes socials? Es pot fer cultura i acció social (com correspon a una entitat com la nostra) des del catalanisme?

O també podem parlar del cristianisme: quan els capellans estan mal vistos, les monges ridiculitzades i el Déu dels cristians convertit en un estrany per a petits i grans, té sentit que els Xulius continuïn declarant-se cristians? És compatible el cristianisme amb les noves idees de viure i entendre el món? Què en queda del cristianisme en la nostra activitat al poble… poc, molt, gens?

Tant si sou socis com si no, us animem a discutir-ho a l’XBUT (recordeu que per participar-hi us heu d’identificar a través del vostre Facebook). Del que digueu, n’aprofitarem coses al butlletí i, si no, el debat haurà valgut la pena.

Això sí, amb educació, donant la cara (no s’admeten pseudònims ni anònims) i amb esperit constructiu.